Haunted castle

četvrtak, 05.11.2009.

Jennifer's body (2009)

Režiser: Karyn Kusama
Uloge: Megan Fox, Amanda Seyfried, Johnny Simmons, Adam Brody, Sal Cortez, J.K. Simmons...
Ocjena: 3,2/5 zijev

Trailer

Poster:
Photobucket

SADRŽAJ:
Štreberka Needy Lesnicki (Amanda Seyfried) i najljepša djevojka u školi, Jennifer Check (Megan Fox) su najbolje prijateljice od malih nogu. Nakon što prilikom jednog od zajedničkih izlazaka u lokalu izbije požar, djevojke se spašavaju, a Jennifer uprkos protivljenju svoje drugarice odlazi u kombiju indie rock banda koji je tu veče nastupao u gradu. U toku noći, Needy osjeti da joj se neko vrzma po kući, ali umjesto provalnika zatiče Jennifer umrljanu krvlju, koja potom počne da povraća neku neobičnu smjesu. Sutradan u školi, Jennifer se pravi da se ništa nije dogodilo, a na njenom tijelu nema ni najmanjeg znaka povreda. Čak, naprotiv, izgleda ljepše nego ikada. Ubrzo u gradu otpočinje niz serijskih ubistava, a građani bivaju prestravljeni ostacima raskomadanih muških leševa.

Photobucket

MIŠLJENJE O FILMU:
Jennifer's body je film osrednje priče i kvaliteta, dobro upakovan u celofan zvani Megan Fox. Priča je blijed pokušaj bavljenja succubusima (za one koji ne znaju, vrsta demona), međutim cjelokupni dojam ne ostavlja mnogo mjesta oduševljenju. Scenario je na nivou osnovne škole, zahvaljujući njegovom piscu Diablo Cody-ju.
Ono što me je privuklo filmu kao i većinu ostalih, da budemo realni, je prelijepa Megan Fox. To nas dovodi do glume. Ne baš najslavniji plot filma izvlači dobra gluma glavnih glumica, Megan Fox u ulozi lijepe Jennifer, i Amanda Seyfried, koja tumači ulogu štreberke Needy Lesnicki. Svaka od njih je odradila svoj dio posla profesionalno, naročito Amanda koja je uspjela odlično da dočara nespretnu djevojku iz malog mjesta, koja se vječito nalazi u sjeni svoje ljepše prijateljice, ali prema njoj ne osjeća ljubomoru, nego ju gleda kao neku vrstu božanstva. Uprkos tome što je dobar fizički izgled njen adut, i što mnoge njena gluma i ne dotiče previše, Megan Fox je uspješno utemeljila lik Jennifer, djevojke koju svako želi imati. Za takav lik bi bio dovoljan izgled kakav posjeduje Foxova, da ne upoznajemo i drugu stranu njenog lika. Ispod samouvjerene Jennifer krije se nesigurnost veća od one koja krasi njenu manje privlačnu prijateljicu, što Megan uspijeva odlično da dočara. I muški dio glumačke ekipe je sasvim solidan.
U filmu su korišteni različiti specijalni efekti. Prilikom kreiranja demonskog obličja Jennifer Check, napravljena je replika glave Megan Fox ukrašena šiljatim zubima, kako bi mogla da uspješno ordinira nad svojim žrtvama. Još jedna zanimljivost je to da je kao supstitut za neobičnu smjesu koju je povraćala u kuhinji svoje prijateljice, upotrijebljen zapravo čokoladni sirup.
Iako budžet iznosi 16 miliona $, krajnji rezultat ne opravdava uloženu svotu. Ipak, "Tijelo lijepe Jennifer" će vas na sebi svojstven način zabaviti 102 minute, koliko iznosi dužina filma.

Photobucket

- 11:55 - Komentari (0) - Isprintaj - #